Altair Inspire 2018 simulatiesoftware versnelt productinnovatie
Altair introduceert de Inspire 2018 simulatiesoftware voor het versnellen van productinnovaties. Deze software is leverbaar via het partnernetwerk en de HyperWorks gebruikerscommunity en later dit jaar tevens in de vorm van de cloudservice.
Altair is gespecialiseerd in de ontwikkeling en brede toepassing van simulatietechnologie, voor het optimaliseren van productontwerpen, engineeringmethoden en -processen en beslissingen die de prestaties van bedrijven verbeteren. In het hoofdkantoor in het Amerikaanse Troy en de 68 andere kantoren in 24 landen zijn ruim 2600 medewerkers werkzaam. Inspire 2018 is simulatiegestuurde ontwerpsoftware waarmee ontwerpers en ingenieurs al in de ideationfase mogelijke productontwerpen kunnen verkennen en analyseren.
Productinnovatie en -ontwikkeling versnellen
De functionaliteiten bestaan uit het snel assembleren en simuleren van dynamische mechanische systemen, om automatisch belastingen op systeemcomponenten te berekenen, te analyseren en te optimaliseren. Daarnaast kunnen gewichtsbesparende ontwerpvoorstellen voor conventionele en additieve productieprocessen gegenereerd worden, op basis van Altair’s technologie voor topologie-optimalisatie. Tevens is directe export van Inspire CAD-geometrie naar 3D-printers voor snelle productie van hoge kwaliteit onderdelen mogelijk en kunnen prestaties van mogelijke ontwerpconcepten gesimuleerd worden.
“Inspire 2018 geeft ontwerpers en engineers nieuwe simulatiemogelijkheden voor het bedenken en sneller ontwikkelen van innovatieve en beter presterende producten”, zegt Theo Verbruggen, sales director Benelux. “Verder integreert deze software eenvoudig met de systemen van grote productiebedrijven, om snel inzicht te krijgen in de voordelen van gewichtsbesparingen. Dankzij een intuïtieve gebruikersinterface is Inspire 2018 laagdrempelig toepasbaar door kleine en middelgrote bedrijven die nog maar weinig simulatie-ervaring hebben. De cloudversie, die als Inspire Unlimited beschikbaar komt, bevat tevens functionaliteit voor veilig datamanagement, tools voor het samenwerken binnen teams en on-demand high-performance computing (HPC).”
Simulaties van conceptontwerp tot productie
Andere verbeteringen in Inspire 2018 zijn onder meer de mogelijkheid tot het genereren van geoptimaliseerde ‘lattice’ en gecombineerde ‘solid-lattice’ structuren, het visualiseren van de simulatieresultaten in 3D en export van ‘lattice’-ontwerpen naar het STL-bestandsformaat voor 3D-printen bekijken en interactief toepassen van mogelijke belastingsituaties, inclusief importeren en exporteren van ontwerpbelastingen in CSV-bestanden met de nieuwe Load Cases Table. “Om concurrerend te kunnen blijven is het belangrijk de toegevoegde waarde van simulaties te benutten vanaf de eerste conceptideeën tot en met het productieproces”, vervolgt Verbruggen. “Daarom blijven wij functionaliteit en extra tools toevoegen voor elke fase van het ontwerpproces en innovatiecyclus”.
In de Benelux is Inspire 2018 te zien op 7 en 8 maart tijdens RapidPro in Veldhoven.