Ampo/MSE behaalt NORSOK M-650-certificaat voor gietwerk
Ampo/MSE heeft het NORSOK M-650-certificaat behaald voor gietdelen in Duplex (GR4A), Super Duplex (GR5A & GR6A) en Inconel 625 (CW-6MC) voor zowel centrifugaal gietwerk als ‘sand/shell moulding’ producten. De producent heeft dit certificaat behaald op halffabricaatniveau en daarmee is tevens het fabricageproces volledig gevalideerd.
Het proces is onderworpen aan de zwaarste eisen en inspectie door Statoil en de klant. Het resultaat van deze inspectie toont aan dat Ampo geschikt is als leverancier voor gietstuken voor de olie- en gasmarkt. Het betreft het gehele productie proces tot 5 ton, aldus MSE (Metal Service Europe).
De NORSOK-normen zijn ontwikkeld door de Noorse olie & gas industrie om de bedrijfsveiligheid te garanderen, waarde te scheppen en de kosteneffectiviteit van de ontwikkelingen en bedrijfsactiviteiten van de industrie te verbeteren. De norm M-650 legt de eisen vast voor zeer kritieke gietstukken. Bij een NORSOK approval wordt het gehele proces geïnspecteerd en doorgelicht. Elk proces wordt separaat bekeken en goedgekeurd/gecertificeerd, indien alle processen volgens NORSOK gecontroleerd en goedgekeurd zijn, ontvangt het bedrijf de NORSOK toelating.
De halffabricaten van Ampo worden vervaardigd door middel van (centrifugaal) gieten op verschillende manieren en worden klantspecifiek aangemaakt. Dit kunnen enkel stuks zijn, maar ook seriematige productie. De delen kunnen in de ruwe, voorbewerkte of compleet bewerkte uitvoering geleverd worden.
Voor de toekomst gaat Ampo/MSE zich verder richten op ‘shell moulding’ (minder overmaat) waardoor bovendien hogere mechanische waardes gehaald kunnen worden. Zodat dit onder andere ook voor bodies kan worden toegepast.
Als zelfstandige Europese intermediair in de metaalindustrie, fungeert MSE als agent tussen afnemers in de BeNeLux en diverse, gecertificeerde, West Europese producerende bedrijven. “Met name de nieuwe toelatingen voor Ampo in Spanje hebben we weer een extra dimensie gevonden om ons scala van toeleveringsmogelijkheden voor onze afnemers in de BeNeLux te vergroten. Wij zijn daar uiteraard weer zeer blij mee”, aldus MSE.