Betech verhoogt CNC-productiecapaciteit met 20%
Door recente investeringen in het machinepark heeft Betech Kunststoffen niet alleen de capaciteit enorm vergroot, maar zijn ook de mogelijkheden op het gebied van draaien en frezen uitgebreid.
Door de grote vraag vanuit de markt naar draai- en freesdelen van kunststof was een uitbreiding van capaciteit en mogelijkheden nodig om de flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid te kunnen blijven waarborgen. De afgelopen jaren is Betech Kunststoffen druk bezig om het machinepark te moderniseren door middel van uitbreiding met verschillende efficiënte CNC machines die zowel de capaciteit als de mogelijkheden hebben vergroot. Door de aanschaf van verschillende nieuwe machines kan nu vooruit worden gekeken naar de toekomst. Waar het machinepark op freesgebied is verrijkt met een Haas VF2 en een 5-assige Haas UMC750SS met robot is op de draaiafdeling een nieuwe Hyundai L250Y toegevoegd.
Door de investeringen worden ook de mogelijkheden op het gebied van automatisering vergroot. Zo is onbemand draaien tot Ø80 mogelijk in combinatie met automatische stafaanvoer en spanentransporteur en is de maximale draailengte verhoogd naar 620 mm.
Daarnaast zorgt de 5-assige Haas UMC750SS met robotbelading ervoor dat ook ’s nachts onbemand bewerkt kan worden. Voor een groot aantal producten kan dit een voordeel opleveren in de kosten.
Op dit moment wordt al diverse uren onbemand geproduceerd, maar het doel van de complete Betech Group is om in 2020 24/7 geautomatiseerd te produceren. Toch ziet directeur-aandeelhouder Gijs Jansen een belangrijke taak weggelegd voor personeel en vakmensen: “Het meeste werk bij Betech komt primair uit het Betech-netwerk en komt voort uit het vertrouwen van de klanten in onze mensen en in de serieuze ervaring van die mensen. Natuurlijk gaat ook bij Betech wel eens wat mis, maar het gaat erom hoeveel oplossingsgerichte ervaring je hebt. Wat voor een ervaren medewerker zo simpel lijkt, kan voor een onervaren iemand ondoenlijk lijken. Bij ons steken we vaak de koppen bij elkaar, ook wel samen met mensen van buiten want ook toeleveranciers hebben veel kennis. Een machine ergens neerzetten kan iedereen, maar dan begint het pas allemaal want je moet als gebruiker altijd je vragen kunnen stellen, je moet modificaties kunnen aanbrengen, je moet de machines kunnen upgraden enzovoort. Wat voor schroef-cilindercombinatie wil ik hebben? Wat voor mogelijkheden wil ik in het matrijsgebied. En dan robotisering, dat balletje gaat nu echt rollen. Speelt de leverancier hierin ook een rol of moet ik dan weer ergens anders naar toe? Het gaat tegenwoordig niet meer om de machine. Het gaat om een totale productiecel waar die machine een onderdeel van is.