Cobot met menselijke arm als uitgangspunt

De cobot (collaboratieve robot) is al een tijdje bezig met een opmars binnen de maakindustrie en de logistiek. WiredWorkers gelooft in de toekomst van cobots en is importeur van de Panda, een lichtgewicht, state-of-the-art cobot die ontwikkeld is door het Duitse Franka Emika.

WiredWorkers is een start-up uit Doetinchem en is gespecialiseerd in collaboratieve robots. Het bedrijf wil door advies over automatisering en robotoplossingen cobots toegankelijk maken voor het MKB. Door de behoeften en het bedrijf te analyseren, biedt WiredWorkers voor elke situatie een robotica-oplossing. Sinds kort is de start-up importeur van Panda.

Prijswinnende innovatie
Franka Emika won eind 2017 de ‘Deutscher Zukunftspreis’, een award voor innovatie in wetenschap en technologie. De jury prees de wetenschappelijke en technische verdienste van het project, evenals de mate van innovatie en het vermogen om banen te creëren door middel van robotica. Voor WiredWorkers onder meer een reden om de cobot naar Nederland te halen.

De Panda
Tijdens het ontwerp van de Panda is de menselijke arm als uitgangspunt genomen. De cobot heeft dan ook 7 gewrichten, een reikwijdte van 85 centimeter, een gevoelige grijper en een draagkracht van 3 kilogram. Deze cobot leent zich voor verschillende werkzaamheden, zoals producten in machines laden, boutjes in moertjes schroeven, dozen inpakken en producten controleren. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen concentreren op meer ingewikkelde werkzaamheden.

Robots zijn de toekomst
Veel bedrijven vinden cobots ingewikkeld en zijn afwachtend met de huidige ontwikkelingen binnen robotica, merkt WiredWorkers. “Om aan te haken met landen als China, waar steeds meer met robots en cobots wordt gewerkt, moet onze productiviteit met tien tot twintig procent omhoog”, zegt Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers. “De inzet van een cobot kan daarbij helpen, zeker bij het MKB.” Tevens laat Mennings weten dat de Panda van Franka Emika eenvoudig te programmeren is met apps en software. Om MKB’ers over de streep te trekken biedt het bedrijf de nodige ondersteuning om de implementatie van een cobot soepel te laten verlopen, zoals het in kaart brengen van processen en het trainen van werknemers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

MetaalNieuws thema: Automatisering

02-01 Wilt u uw noviteiten presenteren in deze speciale editie met een oplage van bijna…

Automatisering

Mapal integreert digitale diensten

28-10 Mapal’s dochteronderneming c-Com, die in 2017 werd opgericht, stimuleert modernisering, interconnectiviteit en automatisering in…

Personeel en Opleiding

Altair daagt studenten uit voor innovaties in robotica en mechatronica

21-10 De wedstrijd, met circa $ 30.000 aan geldprijzen, zal laten zien hoe studenten Altair-software…

Automatisering

Dormac presenteert Doosan cobot met 30 kilo laadvermogen

03-06 Dormac omschrijft de P3020 als een baanbrekende palletising cobot, een nieuwe mijlpaal in het…

Bedrijf en Economie

‘Consolidatieslag bij toeleveranciers versnelt’

21-05 Metaalbewerkers moesten ook in de nasleep van de Covid-pandemie verschillende hindernissen overwinnen zoals torenhoge…

Automatisering

Open huis Kuka

22-04 De fabriek van de toekomst vraagt mobiliteit en flexibiliteit. Statische productiestraten maken plaats voor…

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Nieuwe robotcontroller Fanuc combineert intelligentie met cyberbeveilging

05-03 De nieuwe R-50iA robotcontroller combineert voor het eerst cyberbeveiliging met een uitgebreid scala aan…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs