De Cromvoirtse voortaan één bedrijf met twee vestigingen
De Cromvoirtse presenteert zich vanaf 17 maart als één bedrijf met twee vestigingen. Het innovatieve metaalbedrijf in Oisterwijk is gefuseerd met Felix Philips in Nuth, dat nu ook onder de naam De Cromvoirtse gaat opereren. In Nuth wordt voorts geïnvesteerd in een waterstraalsnijmachine.
De datum van 17 maart is gekozen omdat dit de openingsdag zou zijn van de vakbeurs ESEF Maakindustrie, waar De Cromvoirtse de fusie had willen presenteren. Hoewel deze beurs is uitgesteld naar begin september, gaat de verandering bij de Cromvoirtse gewoon door.
De Cromvoirtse heeft Felix Philips in 2014 overgenomen. Sindsdien is er veel in het Zuid-Limburgse bedrijf geïnvesteerd om het weer winstgevend te maken. Meer toegevoegde waarde en kwaliteit aan de producten, in combinatie met de durf om te investeren hebben het bedrijf sterk laten groeien. Felix Philips is onder meer gaan kanten en er is veel gemoderniseerd naar voorbeeld van het bedrijf in Oisterwijk. Daarmee is Felix Philips een sterke partner geworden voor bedrijven in de machine- en apparatenbouw.
Efficiencyslag
Nu is de tijd rijp om te fuseren tot één organisatie. Op 17 maart gaat de website van Felix Philips uit de lucht. “De fusie betekent een grote efficiencyslag”, zegt Bart van Gisbergen, hoofd Verkoop bij De Cromvoirtse. “De interne organisatie wordt veel makkelijker. We hoeven bijvoorbeeld geen orders en facturen meer over en weer te sturen. En het wordt veel eenvoudiger om werk te verdelen over de beschikbare productiecapaciteit en daar te produceren waar dat het meest efficiënt is.”
Waterstraalsnijden
Qua personele bezetting verandert er in Nuth niets. Klanten blijven dezelfde contactpersonen houden. Wel blijft De Cromvoirtse investeren in de Limburgse vestiging, die een perfecte uitvalsbasis vormt voor klanten in Limburg en delen van België en Duitsland. In de tweede helft van maart wordt hier een waterstraalsnijmachine (formaat 4×2 meter) van het Amerikaanse fabricaat Omax geplaatst. De Cromvoirtse verzorgt al bijna 3 jaar waterstraalsnijwerk voor klanten. Dit kan evenals de andere bewerkingen worden besteld via het webportaal, maar het snijden zelf werd tot dusverre uitbesteed aan derden. “Waterstraalsnijden is een enorme groeimarkt gebleken”, aldus Van Gisbergen. “Daarom gaan we het nu in eigen huis doen. “Daarmee hebben we alles in eigen hand. We leggen staal, RVS en aluminium in de gangbare soorten en maten op voorraad zodat we levertijden van maximaal 2 á 3 werkdagen kunnen garanderen.”
De Cromvoirtse blijft ook investeren in de hoofdvestiging in Oisterwijk. Bij de reeds aanwezige 4×2 lasersnijmachine is een eveneens 4×2 magazijn geplaatst. Door de uitbreiding met deze opslagtorens beschikt De Cromvoirtse nu over drie onafhankelijke geautomatiseerde magazijnen met in totaal 1100 palletplaatsen, die fysiek en softwarematig zijn gekoppeld. Daarmee kan een zeer grote inzetbaarheid worden gegarandeerd.
Nieuw webportaal
Ook komt er een nieuwe versie van het webportaal. Deze gaat waarschijnlijk in juni live. De belangrijkste uitbreiding is dat naast de verschillende bewerkingen als lasersnijden, buislasersnijden, zagen en kanten dan ook de verwerking van assemblies (samenstellingen) in het webportaal komt.
Zo blijven de directeur-eigenaren Janwillem Verschuuren en Ronnie van den Hurk investeren in hun bedrijf. “Je moet altijd meerdere jaren vooruit kijken en blijven investeren, alleen dan kun je voorop lopen”, is hun motto. Ze gaan voor het maximaal benutten van de digitale en automatiseringsmogelijkheden. Wanneer een klant een bestelling plaatst op het webportaal van het metaalbedrijf, wordt het benodigde materiaal meteen aan de juiste machine gekoppeld. Robots brengen de platen geautomatiseerd naar de machines. Daar worden de platen bewerkt tot de onderdelen die zijn besteld. Klanten kunnen ook ‘s avonds of in het weekend een bestelling plaatsen. De Cromvoirtse gaat er direct mee aan de slag, 7 dagen per week, 24 uur per dag.