De voor- en nadelen van bedrijfskrediet
Heb je een bouwbedrijf? Dan is het belangrijk om over voldoende voorraden te beschikken. In dat geval hoef je potentiĆ«le klanten geen āneeā te verkopen, maar kun je praktisch iedere opdracht aannemen.
Je kunt de voorraden van jouw bedrijf alleen op peil houden als er voldoende geld in de kas is. Ontbreekt het aan de financiƫle middelen? Dan is het misschien lastig om ervoor te zorgen dat je voldoende materialen op voorraad hebt. Bedrijfskrediet biedt in dat geval uitkomst. Benieuwd of deze vorm van zakelijk geld lenen iets voor jou is? In deze tekst zetten we de voor- en nadelen van bedrijfskrediet op een rijtje.
Wat zijn de voordelen van zakelijk krediet?
Zakelijk krediet brengt een aantal voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat het geld eigenlijk direct tot je beschikking staat als een geldverstrekker instemt met de lening. Zij maken een speciale rekening voor je aan, storten hier het geld op en jij kunt vervolgens geld opnemen als je het nodig hebt. Een tweede voordeel van bedrijfskrediet is dat je altijd een vaste rente betaalt. Bij het afsluiten van deze zakelijke financieringsvorm wordt de rente namelijk vastgezet. Hierdoor weet je waar je aan toe bent. Je betaalt bovendien alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Dit is direct ook Ć©Ć©n van de grootste verschillen tussen zakelijk krediet en een zakelijke lening.
Kies je voor zakelijk krediet? Dan kun je hier 36 maanden gebruik van maken. Dit is namelijk de standaard looptijd van deze financieringsvorm. In deze periode bepaal je zelf hoeveel je opneemt en wanneer je dit doet. Uiteraard kun je niet meer opnemen dan een geldverstrekker voor je klaarzet. Geld dat je gebruikt moet je logischerwijs aflossen. EĆ©n van de voordelen van bedrijfskrediet is dat je flexibel af kunt lossen. Afgelost geld kun je bovendien weer opnemen als je het nodig hebt. Kortom: zakelijk krediet brengt de nodige voordelen met zich mee.
De nadelen op een rijtje
Zoals je hierboven kon lezen, zitten er behoorlijk wat voordelen aan zakelijk krediet. Uiteraard willen we niet dat je spijt krijgt als je deze financieringsvorm aanvraagt voor jouw bouwbedrijf. Daarom gaan we hier ook kort in op de nadelen van bedrijfskrediet. Om het overzichtelijk te houden, zetten we de nadelen van zakelijk krediet op een rijtje.
1. Maximale looptijd van 36 maanden
Eerder in deze tekst gingen we al kort in op de looptijd van bedrijfskrediet. Deze financieringsvorm heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Voor sommige bedrijven is dit lang genoeg, maar dit is lang niet altijd het geval. De looptijd wordt na 36 maanden overigens herzien. Hierdoor kan het zijn dat een geldverstrekker besluit om jouw bedrijfskrediet te verlengen.
2. Bijkomende kosten
Omdat bedrijfskrediet een lening is, moet je het geld terugbetalen. Je betaalt overigens niet alleen het geleende geld terug, want je krijgt te maken met bijkomende kosten. Zo betaal je altijd rente over bedrijfskrediet. Daarnaast ontkom je bij de meeste geldverstrekkers ook niet aan servicekosten. Ben je benieuwd hoeveel bedrijfskrediet kost? Vergeet dan niet om rekening te houden met dergelijke zaken. Zodoende kom je niet voor verrassingen te staan.