Delftse studenten inspiratiebron voor doorontwikkeling Halter LoadAssistant
Halter CNC Automation is partner van de eerste TU Delft Ideation Contest. Studenten van de TU Delft worden uitgedaagd oplossingen te ontwikkelen voor maatschappelijke vraagstukken. De experts van de fabrikant van robotlaadsystemen coachen de studenten daarbij.
“Via de studenten komen wij dichtbij de nieuwe technologie. Technologie waarmee onze klanten straks hun processen nog efficiënter kunnen maken”, zegt Robert van Soest, product specialist bij Halter CNC Automation over de betrokkenheid bij de ideeënwedstrijd.
Méér dan 70 studententeams van de TU Delft hebben de afgelopen weken hun pitch voor de eerste TU Ideation Contest voorbereid. Slechts veertig van hen mogen door naar de speeddates met coaches uit het bedrijfsleven, waaronder Halter CNC Automation. De studenten bedenken out-of-the box oplossingen voor prangende maatschappelijke vraagstukken. Van een afvalbak die automatisch scheidt tot een hulpverleningsvliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. De ideeën die de teams uitwerken, zijn net zo out-of-the box als de ontwikkeling van de eerste Halter LoadAssistant dat enkele jaren geleden was. “Toepasbaarheid, daar gaat het bij om. Bij ons dat we robotoplossingen bedenken die je kunt gebruiken zonder robotkennis. Bij de studenten om oplossingen die intuïtief te bedienen zijn”, zegt Van Soest.
Inspiratiebron
Halter CNC Automation juicht de TU Ideation Contest toe. De dynamiek van de studentencompetitie sluit aan op de dynamiek van het bedrijf. “Wij zijn een jong en succesvol bedrijf. We delen met de studenten onze ervaringen hoe ze hun idee zo concreet mogelijk kunnen maken zodat het een goede slagingskans heeft.” Omgekeerd denkt Van Soest dat Halter CNC Automation het nodige kan opsteken van de studenten van de TU Delft. Met name hoe zij nieuwe technologie, zoals big data analyse, vision en Augmented Reality inzetten om hun oplossingen te verwezenlijken. “Doordat we er nu al mee in aanraking komen, kan ons ontwikkelteam nadenken hoe wij deze nieuwe technologie kunnen gebruiken voor de klanten van Halter.” Als partner van de TU Ideation Contest zit de fabrikant van robotlaadsystemen nu dichtbij de bron van de technologische innovaties. In de oplossingen waarmee de Delftse studenten de maatschappelijke vraagstukken te lijf gaan, zal digitalisering een wezenlijke rol spelen. Dat sluit naadloos aan op de ontwikkelingen waar Halter mee bezig is. “Parallel aan de doorontwikkeling van onze huidige LoadAssistant, waarmee je zonder enige robotkennis CNC-machines automatisch kunt beladen, ontwikkelen we stap 3 en 4 van Industrie 4.0. Daarin willen we onze klanten meer inzicht geven in hun processen. De huidige dashboards zijn vaak plat. Misschien zijn er hele andere manieren om een proces inzichtelijk te maken”, legt Van Soest uit. Augmented Reality is eveneens een onderwerp waar het R&D-team van Halter CNC Automation naar kijkt. Net zoals digitale oplossingen om service te borgen. “Bij de kick-off van de TU Ideation Contest hebben we gezien dat meer dan de helft van de projecten raakvlakken heeft met wat wij doen. Wij kijken verder dan de wereld van morgen, daarom ondersteunen we de TU Ideation Contest.”
Laatste fase
In de eerste twee maanden van de wedstrijd hebben de studenten via vele chats de kans gekregen om zichzelf en hun project voor te stellen. Daarop volgde 140 speeddates met de partners van dit programma, dit was een groot succes. We zijn nu aangekomen in de laatste fase van deze eerste editie van de TU Delft Ideation Contest. De selectie jury staat voor de taak om te bepalen wie de top 20 bereikt heeft. Deze studenten strijden met hun projecten tijdens de finale op 11 juni tegen elkaar.