Extra crisismaatregel OOM voor online leren
Werknemers in de metaalbewerking hebben tijdens corona massaal ontdekt hoe ze op een laagdrempelige manier aan hun vakmanschap kunnen werken. Ze volgden in 2020 maar liefst twaalf keer vaker een online training dan in 2019.
De positieve ervaringen die zijn opgedaan met online leren, smaken bij veel bedrijven naar meer. Ook OOM wil de belangstelling voor deze vorm van leren vasthouden en uitbreiden.
Vorig jaar gaf OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, het online leren in de sector al een stevige impuls met een aantal crisismaatregelen. Zo konden werknemers kosteloos gebruik maken van het trainingsaanbod van Goodhabitz en gratis een vakinhoudelijke training volgen bij Craft.
Uitbreiden
De positieve ervaringen die zijn opgedaan met online leren, smaken bij veel bedrijven naar meer. Ook OOM wil de belangstelling voor deze vorm van leren vasthouden en uitbreiden. Daarom is een extra crisismaatregel in het leven geroepen: bij OOM aangesloten bedrijven die in 2021 een bedrijfsabonnement afsluiten bij een aanbieder van online scholing, kunnen de kosten voor dit abonnement geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen vanuit het Ontwikkelbudget.
Hoogte van de vergoeding
In hoeverre de kosten van een bedrijfsabonnement kunnen worden vergoed, is afhankelijk van de omvang van het bedrijf. Hoe meer werknemers, hoe hoger de vergoeding. Ook eventuele eerdere aanvragen vanuit het Ontwikkelbudget tellen mee bij het bepalen van de vergoeding. Voor het Ontwikkelbudget geldt een maximum bijdrage van € 1.800 per kalenderjaar per bedrijf. Met deze crisismaatregel wordt de maximum bijdrage verhoogd voor bedrijven met meer dan 50 werknemers, maar alleen voor het aanschaffen van een bedrijfsabonnement.
Bij een aanvraag gelden bovendien de volgende voorwaarden: de bijdrage uit het Ontwikkelbudget kan niet hoger zijn de daadwerkelijke kosten van het bedrijfsabonnement. Voorts geldt deze crisismaatregel tot de limiet van het Ontwikkelbudget van OOM is bereikt; Op=Op.
Lees meer over deze extra crisismaatregel op oom.nl of bel of WhatsApp een medewerker van de afdeling Vergoedingen van OOM (0172-521 555).