Flexibiliteit kenmerk Radine-systemen
De Asycube Feeder is een nieuw, flexibel aanvoersysteem van Radine. Het is een in alle richtingen vrij programmeerbaar presenteerplateau voor de plaatsing in combinatie met andere robot-vision systemen.
Het grote voordeel van de Asycube is dat de producten vele malen beter verspreid kunnen worden, wat de mogelijkheid tot oppakken door middel van een robot of pick and place unit enorm vergroot. Resultaat: een hogere output en meer efficiëntie. De Asycube kan de producten in alle richtingen transporteren, opboosten of centraliseren. De Feeder is eenvoudig aan te sturen door middel van Ethernet.
De Asycube is in verschillende bouwgroottes verkrijgbaar. De kleinste Feeder is geschikt voor het aanvoeren van producten met een grootte van 0.4-4 mm, de grootste voor producten met een grootte van 5-30 mm.
Radine levert ook complete systemen voorzien van feeder, robot, camera en belichting. Door de gebruiksvriendelijke software is het eenvoudig, zelf nieuwe producten in te leren. Met de Asycube als toevoersysteem in combinatie met de robot is dit systeem uitermate geschikt voor het snel wisselen van producten of het aanvoeren van moeilijk te oriënteren producten. Het systeem handelt en plaatst kleine producten met een hoge herhaalnauwkeurigheid van +/-10 µm.
Flexfeeder
Eveneens nieuw is het flexibele robot vision systeem Flexfeeder. Hiermee reageert Radine op de vraag uit de markt naar een compact systeem met een hoge maat aan flexibiliteit. De trend gaat steeds meer vanuit standaardproductie naar een ‘familie’ van producten. Vaak zijn meerdere trilvullers of wisseldelen te omslachtig of ontstaat er productiestilstand door ombouwtijd. Bovendien ziet Radine een tendens naar steeds kleinere series, wat bij de gebruikelijke productie eveneens tot ombouwtijden leidt. De Flexfeeder is het antwoord op deze vraag. Hiermee is het mogelijk om verschillende producten en verschillende seriegroottes te verwerken. Zonder oponthoud en extra kosten. Eenvoudig en snel.
Het PickVision systeem herkent een juist product op de trilplaat. De herkenning geschiedt als gevolg van een leerproces: de camera leest de producten, die de operator als ‘correct’ in de computer heeft ingegeven. Zo kan het systeem producten opslaan en herkennen. Dit kan ook een groot aantal aan verschillende voorkeursposities zijn. Als er geen producten meer liggen die opgepakt kunnen worden, dan geeft de Flexfeeder het signaal aan de trilplaat om te trillen. De camera kijkt naar de pixels binnen het totale beeld en kan zo zelf de aanstuurrichting van de trilplaat bepalen. Vervolgens liggen er weer producten die het systeem herkent, krijgt de robot een signaal om deze op te pakken.
Het complete systeem (feeder, robot, camera en belichting) wordt opgebouwd op een stabiel frame en werkt autonoom.
Radine, standnummer TIV 217