Gicom zelfvoorzienend in energie met in eigen beheer ontwikkelde zonne-installatie
Met in totaal 2.000 zonnepanelen kan Gicom sinds deze zomer volledig voorzien in de eigen energiebehoefte. De meeste energie gaat naar het machinepark met als resultaat dat nu alle producten worden geproduceerd op basis van duurzame energie waarbij geen CO2 vrijkomt.
In 2019 is Gicom gestart met het eerste deel van de zonne-installatie. Er werden toen 800 panelen geplaatst en dat was de start van het opwekken van energie voor eigen gebruik. Een duurzame stap, maar de zonne-installatie was nog niet toereikend om zelfvoorzienend te worden. Daarom zijn er deze zomer nog eens 1.200 panelen geplaatst op de productielocatie in Biddinghuizen. Met nu in totaal 2.000 panelen is Gicom volledig zelfvoorzienend geworden op het gebied van energie. Niet alleen zorgt deze investering voor een besparing op de energiekosten, maar de zonne-installatie draagt ook bij aan een kleinere ecologische footprint en daarmee aan een schoner milieu.
Machinepark consumeert
Met de plaatsing van de zonne-installatie voorziet Gicom in haar eigen energiebehoefte. Dit betekent dat het machinepark van de divisie Metaalbewerking bijna alle verkregen elektriciteit consumeert. Een stap naar duurzame productie en een ontwikkeling waar het bedrijf trots op is.
In eigen beheer
De zonne-installatie is in eigen beheer ontwikkeld en geplaatst. De verschillende afdelingen van Gicom hebben eerst gewerkt aan de berekeningen voor de benodigde aanpassingen aan de bestaande elektrische installatie. Vervolgens zijn afgelopen voorjaar de technische voorbereidingen getroffen op het dak en nadat de zonnepanelen zijn binnengekomen hebben eigen monteurs afgelopen juli de zonnepanelen geïnstalleerd.
Gicom levert oplossingen en maatwerk en is met drie divisies werkzaam in de metaalindustrie, klimaat- en composteringstechniek en droogtechniek.