Imposante profiellaser met chuck-technologie

Klaassen Machines gaat de laseroplossingen van Bodor groots presenteren op de TechniShow. De standruimte in hal 8 van maar liefst 550 vierkante meter wordt verdeeld in een Buis- en profielplein en een Plaatlaserplein.

Op het Buis- en profielplein presenteert Klaassen een gloednieuwe Bodor profiellaser met 4 chuck technologie voor het bewerken van grote H-balken en dergelijke werkstukken.

Op het Buis- en profielplein wordt een gloednieuwe profiellaser met 4 chuck technologie gepresenteerd voor het bewerken van grote H-balken en dergelijke werkstukken. Het is een imposant machinesysteem met een lengte van 24,5 meter, een diepte van 6 meter en een gewicht van ruim 18 ton. Jurgen Kroeze, divisieleider Bodor Laser Nederland bij Klaasen Machines: “In Nederland is de 4-chuck technologie nog vrij onbekend maar Bodor heeft deze nieuwe technologie reeds een geruime tijd omarmd. Ze hebben er veel vertrouwen in en zijn al bezig met de ontwikkeling van een machine voor het bewerken van nog grotere balken.”

Plaatlasers

Ook op het Plaatlaserplein kan de TechniShow-bezoeker het nodige van Bodor verwachten. Om te laten zien dat ook Bodor moeiteloos mee gaat in de steeds zwaardere vermogens van de fiberlasers, wordt een 30 kW vlakbedlaser uit de P-serie gedemonstreerd. Ook toont Klaassen een 12 kW Bodor P3 machine met de innovatieve ScanCut-technologie, die de snijsnelheid verhoogt en gebruikers in staat stelt om moeiteloos aluminium te snijden en de snijdikte met 30% -100% te verbreden. Deze lasersnijmachine wordt gedemonstreerd in combinatie met het i-Trans systeem voor automatische belading. Daarnaast wordt een model uit de compacte C-serie met wisseltafel getoond.

Klaassen Machines investeert voortdurend om de eigen organisatie op een niveau te brengen dat past bij de ambitie om van Bodor een gevestigd merk op de Nederlandse markt te maken. Zo is recent Corné de Laat in dienst getreden, die zich met zijn kennis van robotisering meer op automatiseringsgebied gaat richten. En vorig jaar is in Enschede het Bodor Technology Center geopend. “Het effect daarvan is waanzinnig”, zegt Kroeze. “Ik dacht dat twee spreekkamers te veel zouden zijn, maar we komen eerder spreekruimte tekort. De relaties en vooral de potentiële kopers komen niet een uurtje of twee uurtjes langs, maar gewoon een hele dag. Ze willen alles weten over de machines, de software en de productiemogelijkheden.”

Laserlassen

Op het gebied van laserlassen is Bodor eveneens actief. Ook dat zal Klaassen op de TechniShow demonstreren. Bodor heeft onlangs zijn nieuwste BodorWelder 1500 Pro gelanceerd, een draagbare laserlasmachine met zelfkoeling. Hoewel ontworpen vanuit oogpunt industriële toepassing, is deze machine ook geschikt voor beginners dankzij de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige bediening. Bodor produceert deze machines helemaal zelf. Gekoeld wordt er met een zelf ontwikkeld intern systeem, waardoor de machine compact is.

Ook toont Klaassen in hal 8 als vanouds het kernprogramma boor- tap- en zaagmachines van de bekende merken Bomar, Scantool, Bauer, MG Tronzadoras, IMM, Ileri Teknik en Iberdrill getoond. Een compleet programma van kleine machines met een zaagdiameter tot 120 mm tot aan zaagmachines met een capaciteit van 2000 x 2000 mm. Belangrijk daarbij is de focus op automatisering en gebruiksgemak om de markt optimaal te bedienen.

Klaassen introduceert nieuwe lijn CNC freesmachines van Chencan

Ook in hal 12, het domein van de verspanende machines, is Klaassen Machines present. Hier worden de CNC-freesmachines van het merk Chencan geïntroduceerd. Chencan produceert een groot assortiment CNC-freesmachines, variërend van 3 tot 5 assen en van instapmodellen voor de sign-industrie tot extreem grote geavanceerde machines voor onder andere de aerospace. Klaassen Machines is nu importeur geworden voor de Benelux voor het gehele machinepakket van Chencan.

“We horen in de markt dat voor veel bedrijven verantwoord investeren soms best wel lastig is”, aldus Peter Oude Meilink, account manager advanced CNC milling technology bij Klaassen Machines. “Verspanende bedrijven willen wel investeren, maar vinden de aanschaf van machines van de gevestigde Europese orde vaak te kostbaar waardoor de kostprijs per product niet meer in balans is. Hier spelen we nu op in met een optimale prijs-kwaliteitverhouding, hetgeen betekent kwalitatief goede maar ook goed betaalbare machines.”

De zware 5-assige CNC freesmachine van het type FC, met een werkbereik van 3×2 meter en een Z-as van 1200 mm.

De zware 5-assige CNC freesmachine van het type FC, met een werkbereik van 3×2 meter en een Z-as van 1200 mm.

Twee machines op TechniShow

Op de TechniShow worden twee machines van Chencan gedemonstreerd. Dat is allereerst een 4-assige nestingmachine van het type MS met een bereik van 3×2 meter. Deze is voorzien van vacuümpots, zodat er met een aggregaat vanaf de zijkant kan worden gewerkt. De tweede machine die wordt getoond is een zware 5-assige CNC freesmachine van het type FC, eveneens met een werkbereik van 3×2 meter en een Z-as van 1200 mm.

Oude Meilink wil het nieuwe merk direct goed onder de aandacht brengen op de vakbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. “Een aantal klanten heeft al belangstelling voor Chencan. De eerste offertes lopen. Op de TechniShow zullen we laten zien wat Chencan in zijn mars heeft.”

Klaassen Machines
Hal 12, stand B070

Klaassen Machines
Hal 8, stand D090 en B090

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Handige gids voor veilig en comfortabel werken in de metaalindustrie

22-11 In deze gids bespreken we hoe je veilig en comfortabel kunt werken, ergonomie, beschermingsmiddelen…

Verbinden

Lasrobot onderhoudt het spoor

20-11 ProRail staat voor grote uitdagingen om de toekomstdoelen te behalen. Dat betekent ook dat…

3D

MetalFabG2 3D-metaalprinters ingezet voor radiofrequentieproductie

20-11 SWISSto12 werd in 2011 opgericht als spin-off van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie…

Personeel en Opleiding

Creatieve oplossingen voor toekomst van werk in metalektro

20-11 Inspirerende keynotes en interactieve workshops gaven bijna 300 HR-professionals en leidinggevenden uit de metalektrosector…

Oppervlaktetechniek

KeyTec en Rösler: Samenwerken aan Innovatie in Oppervlaktebewerking

20-11 Onlangs heeft KeyTec opnieuw geïnvesteerd in een oppervlaktebewerkingsmachine van Rösler. Maar waarom koos KeyTec…

Verspanen

Recordaantal internationale delegaties op Precisiebeurs

20-11 Twee dagen lang stonden de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch wederom in het teken van het…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe beitstunnel bij Laura Metaal

20-11 Laura Metaal verwerkt met geavanceerde decoilinstallaties coils tot platen. De beitslijn verwijdert onzuiverheden zoals…

Oppervlaktetechniek

Naar futureproof oppervlaktebehandeling

20-11 De Nederlandse oppervlaktebehandelende industrie is vooraanstaand in de wereld, maar kent diverse uitdagingen. Werknemers…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs