Interessante webinars Teqnow voor MKB-Metaal

Teqnow, de organisatie die MKB-metaalbedrijven helpt nieuwe ontwikkelingen toe te passen in hun eigen onderneming, organiseert in oktober vier webinars over verschillende onderwerpen: de productconfigurator (14 oktober), effectief werkvoorbereiden (21 oktober),  foutloos assembleren met virtuele technieken (27 oktober) en stapsgewijs robotiseren (28 oktober).

Tijdens het webinar Productconfigurator wordt uitgelegd hoe een productconfigurator wertk en wat je ermee kunt. Een productconfigurator kan elk industrieel bedrijf grote voordelen bieden (zowel voor product eigenaren als ook voor toeleveranciers van onderdelen). Tijdens eerdere bijeenkomsten en webinars is dat vaak al kort benoemd. Toch hebben veel ondernemers het vooroordeel dat de mogelijkheden nogal theoretisch zijn en dat het niets voor hun bedrijf is. Om ondernemers in staat te stellen om zelf echt te oordelen (in plaats van op vooroordelen af te gaan) organiseert Teqnow nu een apart webinar dat helemaal gericht is op wat een productconfigurator is, wat je ermee kunt en hoe je er laagdrempelig mee aan de slag kunt.

Effectief werkvoorbereiden

Voor de werkvoorbereiding ontstaan dankzij digitalisering tal van nieuwe mogelijkheden. Werkvoorbereiding vormt vaak de spil van het productiebedrijf waar alles om draait. Werkvoorbereiders komen vaak tijd te kort. Digitalisering met name voor de werkvoorbereiding enorme kansen om effectiever te gaan werken. Tijdens dit webinar krijgt men inzicht in de kansen die digitalisering voor werkvoorbereiding kan bieden, hoe het werk effectiever kan worden voorbereid.

Assembleren met virtuele technieken

Vanwege corona is deze bijeenkomst omgezet naar een digitale bijeenkomst van circa 1,5 uur. Hierdoor is het programma fors gecomprimeerd.

Meer variaties van producten (die vaak erg op elkaar lijken) worden in steeds kleinere series geassembleerd. Hierdoor neemt het risico van fouten tijdens assemblage fors toe (ook bij ervaren medewerkers). Hoe meer productvariaties, hoe langer de inwerktijd voor onervaren medewerkers zal zijn. Toch is het steeds belangrijker om foutloos en flexibel te assembleren. Onder de naam Augmented Reality (AR) is de laatste jaren hard gewerkt aan technologie  om het voor medewerkers mogelijk te maken om, ondanks een grote variëteit van te assembleren producten, toch foutloos te werken en sneller in te leren.

Een eerste groep van vijf Metaalunie bedrijven is hier onder leiding van TNO mee aan de slag gegaan. Bij vier van de bedrijven is gewerkt aan het virtueel ondersteunen van foutloos assembleren en bij het vijfde bedrijf is gekeken hoe een AR-bril kan ondersteunen bij de afhandeling van storingen aan een machines in het veld. Tijdens deze bijeenkomst zullen deze vijf bedrijven hun ervaringen die ze hierbij opgedaan hebben delen.

Robotiseren

Tijdens dit webinar wordt de weg naar snel en winstgevend robotiseren uitgelegd. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van robotisering van hun productieproces. Om succesvol te kunnen robotiseren is het erg belangrijk om het robotiseringstraject gestructureerd en stapsgewijs aan te pakken. Investeert men in een robot zonder eerst de juiste stappen te hebben gezet, dan levert de robot minder op dan mogelijk zou zijn (regelmatig is de opbrengst dan zelfs negatief). Dit webinar laat zien hoe je in de 8 stappen uit het ‘Stappenplan praktisch en winstgevend robotiseren bij het industriële MKB’  gericht tot een snelle en winstgevende robotiseringsoplossing kunt komen.

Kosten

Deelname aan deze webinars is kosteloos. Wel moeten deelnemers zich eerst als Teqnow deelnemer registreren. Deelname aan Teqnow is voor leden van de Koninklijke Metaalunie gratis.

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Materialen

VS is derde exportbestemming voor Nederlands staal

19-02 Dat meldt het CBS aan de vooravond van het van kracht worden van de…

Bedrijf en Economie

Omzet industrie hoger in vierde kwartaal 2024

19-02 De omzetgroei in de metaal was daarmee groter dan die in de totale Nederlandse…

Verspanen

Limas importeur voor Seiger draaimachines

19-02 Seiger Drehmaschinen bouwt sinds 1984 in het Duitse Lippstadt conventionele, servo-conventionele en teach-in draaimachines.…

Oppervlaktetechniek

Stralen is een cruciale stap in talloze productieprocessen

19-02 Stralen is een techniek waarbij een straalmiddel, vaak in de vorm van fijne korrels…

Verspanen

Uren nodig om vormtools te frezen? Voorbij!

19-02 De processen voor het frezen van vormgereedschappen voor bipolaire platen uit hoogwaardig gereedschapsstaal duren…

Bedrijf en Economie

Ansova Staalcoating bespaart gas met zonnepanelen en batterij

19-02 Ansova Staalcoating hoort tot een van de meest energie-intensieve branches: de oppervlaktebehandelingsindustrie. In 2023…

Automatisering

Gratis webinars over werken met AI

18-02 Kunstmatige intelligentie, ofwel Artificial Intelligence (AI) wordt inmiddels voor allerlei toepassingen gebruikt. Of je…

Oppervlaktetechniek

RVS Beitsservice combineert snelheid en vakmanschap

18-02 Samen met het in hetzelfde pand gevestigde RVS Slijpen Polijsten behoort RVS Beitsservice tot…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs