Konecranes CRS rapporteert conditie van kranen
Konecranes heeft een Crane Reliability Study (CRS) ontwikkeld, die een beter inzicht biedt in de conditie, restlevensduur, veiligheid en efficiency van hijsapparatuur. CRS biedt een volledige analyse en een uitgebreid rapport voor alle merken en modellen van bovenloop- en portaalkranen. Het beschrijft in detail de conditie van de kraan in zijn geheel en de diverse onderdelen van de kraan.
Bovendien bevat een CRS-rapport aanbevelingen voor toekomstige ingrepen die nodig zijn voor het optimale gebruik van de kraan, wat volgens Konecranes een verbetering van de veiligheid, prestaties en betrouwbaarheid tot gevolg heeft.
CRS maakt gebruik van geavanceerde methoden die de gebruiker van de kraan assisteren bij het verbeteren van de prestaties en betrouwbaarheid ervan. Van te voren weten welke specifieke reparaties, upgrades en revisies nodig zullen zijn, maakt het mogelijk een lange termijn revisieplan te ontwikkelen dat resulteert in maximale productiviteit en minimale uitval van de kraan. Met dit plan kunnen verliezen in productie-omzet worden voorkomen, omdat CRS helpt bij het voorkomen van verrassingen of plotselinge uitval en onverwachte onkosten voor reparatie of vervanging van de kraan.
Hijsapparatuur geschikt voor de toekomstige productiebehoeften?
CRS maakt gebruik van technologie en methoden die diep in de onderdelen van de kraan doordringen en problemen onthullen, die standaard kraaninspecties over het hoofd zien. Het op voorhand verhelpen van potentiële problemen voorkomt ongeplande uitval en veiligheidsproblemen. Dankzij de resultaten van een CRS kunnen goed gefundeerde beslissingen worden genomen met betrekking tot de optimalisatie van het kraangebruik en kan een revisieschema worden voorgesteld om de inzet van de kraan en de productiviteit van het intern transport te optimaliseren.
Arnoud Versteden, Manager Modernization Konecranes Netherlands, verklaart: “De kraan-analyse is gebaseerd op geavanceerde technologie van Konecranes. De effectieve levensduur van de kraan, is een complex geheel van de gebruiksgeschiedenis, lastspectra en kraanclassificaties. Om te onderzoeken in welke fase van zijn levensduur de kraan zich bevindt geeft de Konecranes CRS methode een uitstekend onderzoek. Het levert in een begrijpelijke taal een overzicht van de conditie van de kraan en biedt aanbevelingen die op de feiten zijn gebaseerd.”
CRS in detail
CRS omvat hoofdzakelijk drie stappen:
1. Een gedetailleerde inspectie van de huidige conditie van de kraan met het oog op veiligheid, productiviteit, betrouwbaarheid, bruikbaarheid en resterende levensduur.
2. Procesobservaties, documentatiestudie en interviews om de huidige en toekomstige behoeften, de efficiëntie van het kraangebruik en de gebruiksvriendelijkheid te kunnen beoordelen.
3. Levensduuranalyse om een duidelijker beeld te krijgen van de resterende levensduur van kraanconstructie en de kraancomponenten.
De verzamelde informatie en ervaring opgedaan bij het onderhoud van meer dan 400.000 kranen helpt bij de samenstelling van een slotrapport dat een overzicht bevat van de toekomst van de kraan.