LVD maakt robotkanten voor iedereen bereikbaar
LVD Benelux heeft tijdens zijn huisshow op de hoofdvestiging in het Belgische Gullegem op 27 en 28 september een bijzondere aanbieding voor de bezoekers: een D-Cell bestaande uit een kantbank en een robot inclusief de selfprogramming tool voor 150 euro per dag.
De D-Cell bestaat uit een robot en een hydraulische PPED-afkantpers, die geschikt is voor verschillende kanttoepassingen.
De robotisering van het kantproces neemt momenteel een hoge vlucht. Veel plaatwerkbedrijven kiezen voor een volwassen oplossing, maar sales manager Mathijs Wijn van LVD ziet ook veel ondernemers experimenteren met een cobot voor de kantbank. Dat levert vaak veel gedoe op en er kunnen volgens hem vraagtekens worden gezet bij zaken als veiligheid en CE-markering.
Volwaardig robotkantsysteem
Met het instapmodel D-Cell heeft LVD sinds afgelopen voorjaar een volwaardig robotkantsysteem in het assortiment. Deze cel wordt nu tijdelijk aangeboden voor een prijs, die robotkanten voor vrijwel ieder plaatwerkbedrijf bereikbaar maakt. Samen met een financieringsmaatschappij doet LVD het aanbod om een D-Cell te leasen voor een periode van 5 jaar, inclusief 5 jaar gebruik van software en één keer per jaar een onderhoudsbeurt. “De prijs komt neer op 150 euro per dag bij normaal één shift”, aldus Wijn. Na afloop van de leasetermijn is er de mogelijkheid om het systeem te kopen.
Minder dan 20 minuten
De D-Cell bestaat uit een robot en een hydraulische PPED-afkantpers, die geschikt is voor verschillende kanttoepassingen. De machine met 50 ton drukkracht, 2000 mm werklengte en een vierassige achteraanslag buigt stukken met ontvouwen afmetingen: 35 x 100 mm tot 400 x 600 mm, met een gewicht tot 4 kg. Dankzij de krachtige automatische CADMAN programmeersoftware versnelt de D-Cell het proces van tekening naar gekant stuk naar minder dan 20 minuten. Het inleren van de robot is niet nodig, waardoor de D-Cell eenvoudig te programmeren is, ongeacht het niveau van de gebruiker. Wat de bediening ook gemakkelijker maakt: Het systeem gebruikt één interface, één besturing voor zowel afkantpers als robot. Een door LVD ontworpen grijper hanteert moeiteloos verschillende stukafmetingen, voert drie buigingen uit zonder het stuk te hernemen en beweegt vlot tussen gereedschapsstations.
Demo’s en seminars
LVD laat op de opendeurdagen zien hoe plaatwerkbedrijven/afdelingen hun productiestappen naadloos op elkaar kunnen laten aansluiten, de flow verhogen en de stukkosten verlagen. Er zijn rondleidingen in de fabriek en demonstraties van diverse lasersnijmachines (met automatisering), kantbanken en ponsmachines. Uiteraard zijn er ook softwaredemonstraties. Verder zijn er seminars over het nieuwe softwareportaal CADMAN-Flow, het zelf stikstof maken uit perslucht en de nieuwste ontwikkelingen in lasersnijden. De LVD Benelux opendeurdagen zijn op woensdag 27 september van 10.00 tot 19.00 uur en op donderdag 28 september van 10.00 tot 22.00 uur.
Aanmelden kan hier.