Nieuw eBook EWM over gebruik lastoortsen
EWM, producent van lastechniek, laat in een nieuw eBook zien hoe optimale lasresultaten kunnen worden behaald bij tegelijkertijd maximale productiviteit.
Met de juiste lastoorts bereikt de gebruiker optimale lasresultaten in combinatie met maximale productiviteit.
Lastoortsen worden vaak onderschat, maar zijn o zo belangrijk voor het lasproces. De gebruiker moet beslissen of hij lage prestaties en mogelijk hoge slijtage van componenten wil accepteren bij het gebruik van een lastoorts van mindere kwaliteit of dat hij beter kan kiezen voor kwaliteit.
Kenmerken goede lastoorts
Als het tijd is om lastoortsen aan te schaffen, ligt de nadruk vaak op de prijs. Goedkope versies hebben de voorkeur boven hoogwaardigere, maar duurdere versies. Dit is volgens EWM een ernstige fout, want met een inferieure lastoorts kun je geen goede lasnaad maken. Maar wat kenmerkt een goede lastoorts? De lastoorts moet een lange levensduur hebben. De onderdelen die aan zware slijtage onderhevig zijn, moeten slijtvast zijn. Het lasresultaat hoeft niet opnieuw te worden bewerkt en de lastoorts moet een comfortabele en ergonomisch geoptimaliseerde werking mogelijk maken. Aan al deze eisen wordt voldaan door hoogwaardige, hoogwaardige lastoortsen, die niet alleen de kwaliteit van de lasnaden verbeteren, maar ook de bedrijfskosten op lange termijn verlagen.
Elimineren bronnen van fouten
De basisreis voor een hoge lasnaadkwaliteit is een stabiel proces, dat verhoogde spat- en poriënvorming voorkomt en voorkomt dat er überhaupt een gebrek aan fusie optreedt. Als deze problemen zich voordoen, is het belangrijk om de oorzaak te vinden. Vaak is niet de stroombron de oorzaak, maar eerder de lastoorts, een ontoereikende schermgastoevoer of de slechte kwaliteit van het toevoegmateriaal. Hoe kan mogelijke interferentie in het lasproces worden gedetecteerd en geëlimineerd? In het nieuwe eBook ‘Kostenefficiënt en betrouwbaar lassen: het belang van de lastoorts voor het totale proces’ geeft EWM waardevolle tips en demonstreert het de voordelen van het optimaal op elkaar afstemmen van alle lascomponenten.