Nieuw event Mikrocentrum: Food Technology

Het nieuwe kennis- en netwerkevenement Food Technology richt zich volledig op hightech innovaties binnen de voedingsmiddelenindustrie. De eerste editie is op 27 en 28 januari 2021 in de Koningshof in Veldhoven.

Mikrocentrum, kennis- en netwerkorganisatie voor de technische maakindustrie, en Alea Publishers, uitgever van het vakblad EVMI, organiseren het nieuwe evenement samen. Tijdens Food Technology 2021 komen food en hightech samen met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Men ontdekt gedurende twee dagen een breed scala aan oplossingen op het gebied van:

Fabriek van de toekomst

Onder andere: machinebouw, toelevering machinebouw, sensoren, robotica, vision, camerasystemen, fotonica, drones, digitalisering, automatisering, software, ICT, big data, AI, IoT, visualisatie, reiniging, klimaatbeheersing en smart maintenance.

Duurzame en transparante keten

O.a.: blockchain, track & trace, beveiliging tegen fraude, distributie, transport, logistiek, energiemanagement, opslag, koeling, verpakken en vertical farming (ledverlichting).

Food innovatie

O.a.: voedsel van de toekomst, productontwikkeling, ingrediënten, plantaardige eiwitten, patenten, octrooien en foodprinting.

Veilig voedsel

O.a.: Labtechnologie, analysetechniek, hygiëne, certificering, beschermingsmiddelen, kwaliteitsmanagement en procesbeheersing.

Over de samenwerking

Food Technology komt voort uit de vakbeurs AgriFoodTech die Mikrocentrum de afgelopen jaren organiseerde. Alea Publishers (vakblad EVMI) was het laatste jaar verantwoordelijk voor een deel van het congresprogramma. Vanuit de voedingsmiddelenindustrie kregen de organisatoren steeds meer signalen om deze beurs specifieker te maken en volledig te focussen op foodtechnologie.

Bezoekersprofiel

Food Technology richt zich op professionals werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn zowel ingenieurs, technici als managers die verantwoordelijk zijn voor de technische processen in de fabriek, maar ook levensmiddelentechnologen die bezig zijn met productontwikkeling, kwaliteitsmanagement en onderzoek.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

International Precision Conference podium voor topsprekers uit precisietechnologie

16-10 Vooraanstaande keynotesprekers bespreken hoe samenwerkingen binnen het Dutch Eco systeem bijdragen aan technologische innovatie…

Plaatbewerking

Mikrocentrum lanceert Sheet Metal Event 2025

16-09 Het nieuwe evenement zal worden gehouden in de Koningshof in Veldhoven en Mikrocentrum wordt…

Toeleveren

Kunststoffenbeurs viert 25e editie

15-07 De Kunststoffenbeurs, de vakbeurs voor innovatieve, slimme en duurzame oplossingen met kunststof en rubber,…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion zet in op digitalisering en automatisering

20-05 “Steeds meer maakbedrijven willen automatiseren. Daar zijn verschillende redenen voor. Zo is er aanhoudende…

Toeleveren

Rol techniek cruciaal in voedingsindustrie

24-04 “Voedselproducenten werken iedere dag aan het verbeteren van ons voedsel. Tegelijkertijd vraagt de samenleving…

Verspanen

Industriële reinheidsketen komt bijeen op Clean Event

09-04 Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen funest zijn voor het functioneren…

Bedrijf en Economie

Edwin de Zeeuw nieuwe directeur Mikrocentrum

16-10 De Zeeuw, die deze functie overneemt van Bert-Jan Woertman, brengt veel ervaring en expertise…

Verspanen

MetaalNieuws thema/special Verspanen – Precisiebeurs 2023

16-10 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs