Nieuwe versie AutoPOL offline buigsimulatie software

SafanDarley meldt de lancering van de nieuwste versie van de AutoPOL offline buigsimulatie software. Deze versie bevat nieuwe functionaliteiten die het offline programmeren van een kantpers nog efficiënter maken.

De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen

Het is vanaf nu mogelijk om het SafanDarley E-Bend L hoekmeetsysteem offline te programmeren met AutoPOL. De intuïtieve gebruikersvriendelijkheid van AutoPOL komt ook terug in deze nieuwe ontwikkeling. Het hoekmeetsysteem is eenvoudig te programmeren door de gewenste meetmethode te selecteren waarna vervolgens de sensoren op de correcte positie zullen worden geplaatst. Indien de gewenste positie niet beschikbaar is, geeft AutoPOL een melding om actie te ondernemen. Hiermee worden foutieve metingen in een vroeg stadium voorkomen. Door het offline programmeren van de hoekmeetfunctie vervalt de programmeertijd aan de machine.

3D plaatwerk samenstellingen ontleden

Een tweede ontwikkeling is de mogelijkheid om 3D plaatwerk samenstellingen automatisch te ontleden. De optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit maakte automatische bewerking van meerdere enkelvoudige 3D onderdelen al langer mogelijk, nu is deze functionaliteit uitgebreid met het automatisch verwerken van 3D plaatwerksamenstellingen. In tegenstelling tot voorheen is deze uitbreiding niet alleen beschikbaar in de Batch & Remote add-on, maar ook in de Bendsim module waardoor alle geregistreerde AutoPOL gebruikers hier gebruik van kunnen maken.

Een 3D plaatwerk samenstellingstekening kan op de gebruikelijke, eenvoudige manier in de software geopend worden. Vervolgens kan de AutoPOL software deze samenstelling ontleden, waarbij alle eigenschappen van de afzonderlijke onderdelen in tact blijven en kunnen, indien gewenst, worden overgenomen voor productie aansturing. Na het ontleden van een samengestelde tekening kunnen automatisch (per plaatwerkdeel) de buiggereedschappen gekozen worden en de buigvolgorde bepaald worden.

Met de optionele AutoPOL Batch & Remote functionaliteit bepaalt AutoPOL de ideale productie volgorde van de verschillende plaatwerkdelen voor minimale gereedschap wissels. Hierdoor kan stilstand van de machine tot een minimum beperkt worden, waardoor nog efficiënter gewerkt kan worden.

Part eigenschappen herkennen en toekennen

Een andere nieuwe ontwikkeling is het importeren, beheren en delen van CADCAM eigenschappen tijdens het gehele proces van buigsimulatie. Alle eigenschappen, zoals informatie over bestand, plaatwerkdeel, buigprogramma en product specifieke informatie kunnen benaderd worden door gebruik te maken van het ‘AutoPOL Industrie 4.0 Data Sharing protocol’. Met deze functie kan bovenstaande informatie geïntegreerd worden met ERP/MRP/MES-systemen om gebruikt te worden voor het automatische generen van bijvoorbeeld offertes, planning en vrijgave voor productie.

Alle geregistreerde gebruikers hebben de nieuwste versie al kunnen downloaden om de productie verder te optimaliseren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

SafanDarley lanceert Multi Cell

18-10 Deze innovatieve oplossing maakt het volgens de machineproducent uit Lochem mogelijk om een grote…

MetavakNieuws

Nieuwe WIA werkplekken live op METAVAK

24-09 De variëteit in werkplekken is enorm van 3D scannen & printen tot programmeren en…

MetavakNieuws

SafanDarley toont E-Brake 130T Ultra met opties

24-09 De SafanDarley E-Control is volledig touchscreen, waarbij alleen die knoppen op het 21” scherm…

Automatisering

CAD/CAM voor productieoptimalisatie

16-07 Bezoekers kunnen op drie werkstations zelf ervaren hoe hyperMILL kan worden gebruikt om genetwerkte,…

MetaalNieuws Extra IM

Maximale productie met een minimale bezetting: Het succes van Ter Horst Metaaltechniek

25-06 In een tijd waarin geschoolde werknemers steeds schaarser worden, was de enige optie voor…

Automatisering

Open Mind brengt hyperMILL-versie 2024 uit

05-06 Voorbeelden van de doorontwikkeling van de software zijn vereenvoudigde restmateriaalverwerking, interactie met machinebesturingen en…

Automatisering

‘Investeren in software tegenwoordig vanzelfsprekend’

09-04 Van Leeuwen is al zo’n 30 jaar zelfstandig in de plaatwerkindustrie actief. Hij was…

TechnishowNieuws

25% meer rendement met CADCAM en simulatie

13-03 “Veel maakbedrijven realiseren zich nog niet volledig het potentieel van software zoals CADCAM en…

Metaalnieuws inBeeld

30/10/2024

VIDEO: dit was Euroblech 2024

24/10/2024

Q-Fin wint EuroBLECH Award in categorie oppervlaktetechnologie

28/10/2024

WiCAM introduceert nieuwe buigmodule op historische plek

28/10/2024

Nieuwe lasersnijmachine LVD in drie modulaire designs