Nieuwe voorzitter FPT-Vimag voorziet groei productietechnologie
Eddo Cammeraat is officieel gekozen tot nieuwe voorzitter van FPT-Vimag, de brancheorganisatie van fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en diensten in de machinebouw.
Andre Gaalman werd tijdens de afscheidsborrel toegesproken door vice-voorzitter Menko Eisma en Ingrid Coffeng.
Tijdens de algemene ledenvergadering op 1 juni in Het Koelhuis in Zutphen werd Cammeraat, die eind vorig jaar al naar voren was geschoven als inkomend voorzitter, officieel benoemd. Hij is de opvolger van André Gaalman, die aansluitend tijdens een receptie door de leden werd uitgezwaaid. De vertrekkende voorzitter werd lovend toegesproken door zijn collega-bestuursleden Menko Eisma en Ingrid Coffeng.
Al vele jaren actief
Eddo Cammeraat is directeur/eigenaar van Laagland en De Graaf Aandrijvingen. Hij was al vele jaren actief voor FPT-Vimag (vooral in de TechniShow-commissie) en is ook bestuurslid bij FEDA, het ondernemersplatform in aandrijf- en automatiseringstechniek. In zijn nieuwe functie van voorzitter van FPT-Vimag treedt hij in de voetsporen van oud-Laagland directeur Karel Deppe. Die was begin deze eeuw voorzitter van de brancheorganisatie.
Groeiperiode
Cammeraat begint met een positief gevoel aan zijn voorzitterschap. Volgens hem staat de Nederlandse productietechnologie een groeiperiode te wachten: “We zijn innovatief en hebben prachtige technische universiteiten en hogescholen met veel fundamentele knowhow. We hebben bedrijven die met behulp van financiers de innovaties kunnen realiseren. En we hebben een internationale handelsgeest. In combinatie met onze efficiency en verregaande automatisering zet dat ons op een prima internationale positie. We willen altijd slimmer en slimmer en slimmer. Daarom staat wij aan de basis van innovaties.”
Meer samenwerking
De nieuwe voorzitter zal zich inzetten voor meer kennis en meer samenwerking in de machinebouw en maakindustrie. “Onze maakindustrie is een van de sterkst groeiende sectoren. Daarbij is het een kennisintensieve sector. Die kennis houden we graag in Nederland. Wij zijn hard nodig, maar daar krijgen we niet altijd de erkenning voor. ASML trekt veel aandacht en nu pas zien mensen in wat voor een mooie industrie we in Nederland hebben. We maken zulke mooie dingen in ons land. Deze sector moet gekoesterd en omarmd worden.”
‘ASML kan niet zonder ons’
André Gaalman, directeur/eigenaar van Leering Hengelo, heeft veertien jaar in het bestuur gezeten, waarvan zeven jaar als voorzitter. Net als zijn opvolger ziet hij de toekomst van de productietechniek vol vertrouwen tegemoet. “Wij zijn met ons allen de basis van de Nederlandse maakindustrie. Die maakindustrie hebben we in Nederland nodig. Een bedrijf als ASML kan niet zonder ons. Daarom hou ik vertrouwen in de kracht en de toekomst van de Nederlandse productietechnologie.”