Schunk presenteert elektrische ontbramingsspil
Schunk vult haar pneumatische gereedschappen aan met de elektrische ontbramingsspil RCE. Dit verstelbare gereedschap is veelzijdig en kan uiteenlopende werkstukken aan.
De RCE elektrische ontbramingspil met radiale compensatie en instelbare draaisnelheid kan op uiteenlopende manieren worden gebruikt voor nabewerking.
De industriƫle oppervlaktebehandeling heeft een aanzienlijke ontwikkeling doorgemaakt door de toenemende eisen. Dankzij de geautomatiseerde processen kunnen scherpe randen, uitsteeksels of rafels moeiteloos worden verwijderd, zelfs van complexe werkstukken. Ook het personeel profiteert hiervan, omdat onaangename en stressvolle stappen wegvallen en het risico op letsel afneemt. De resultaten zijn ook indrukwekkend, met gelijkmatig schone randen en perfecte oppervlakken.
Energiezuinig en stil
Met Schunk R-Emendo tools kunnen robots naast het hanteren van onderdelen ook andere taken op zich nemen. Via de snelwisselsystemen van de automatiseringsspecialist kunnen ze naar wens worden aangesloten. De nieuwe elektrische ontbramingsspil RCE vult het bestaande portfolio van pneumatische gereedschappen aan en biedt nog meer flexibiliteit. Het energiezuinige gereedschap werkt bijzonder stil en kan dankzij het instelbare toerental tot 50.000 tpm en de instelbare aandrukkracht een grote verscheidenheid aan werkstukken aan. Gebruikers kunnen deze parameters individueel aanpassen en zo optimale resultaten behalen bij de nabewerking. Het compensatiemechanisme compenseert bovendien toleranties in de contour van het werkstuk. Naast ontbramen kan het veelzijdige gereedschap ook worden gebruikt voor borstel-, slijp- en polijsttaken, wat het takenpakket van het systeem aanzienlijk uitbreidt. GeĆÆntegreerde procesbewaking geeft feedback over spilbelasting en toerental. Dit zorgt voor minder afval en een betere productkwaliteit.
Robots kunnen beladen en bewerken
Robotondersteunde nabewerking heeft een groot potentieel dat tot nu toe vrijwel onbenut is gebleven. Vooral bedrijven die al robots inzetten voor het beladen en ontladen kunnen deze ook gebruiken voor de nabewerking. Zij kunnen doorgaans automatisch direct gekoppeld worden aan het bewerkingsproces in de bewerkingsmachine. Terwijl de machine het bewerkingsproces voortzet, gebeurt de nabewerking parallel. De doorlooptijd en de productiekosten van de werkstukken kunnen op deze manier worden verlaagd – met een relatief gering investeringsvolume en een snel rendement op de investering.