STODT: ‘Hoge hakken in de techniek’ nuttiger dan ooit
Terwijl de verspanende industrie harder dan ooit schreeuwt om goed gekwalificeerd technisch personeel, organiseerde technisch opleider STODT Toekomsttechniek op de eerst junidag voor de vijfde keer in successie de jaarlijkse bijeenkomst ‘Hoge hakken in de techniek’.
Hiermee richt STODT zich op vrouwen die in de technische sector werken in HRM- en P&O-functies. Juist zij zijn degenen die geschikte kandidaten moeten plaatsen voor de veelheid aan technische vacatures. Om die reden vindt STODT het belangrijk dat deze vrouwen zoveel mogelijk affiniteit hebben met de techniek en de realiteit van de werkvloer. Bij de jongste editie van ‘Hoge hakken in de techniek’ maakten de deelneemsters persoonlijk kennis met de praktijk van tekening lezen, meten en CNC-verspanen. Ter afsluiting kregen zij bovendien de gelegenheid om zelf een schoen met hoge hak te frezen.
Schreeuwend tekort
Initiatiefneemster van ‘Hoge hakken in de techniek’ is Elise Wagelaar, opleidingsadviseur bij STODT. “We zijn er ieder jaar weer trots op om onze ‘leerfabriek’ op deze manier te presenteren. De deelneemsters kunnen zelf ervaren wat het vakmanschap van een verspaner concreet inhoudt. In hun dagelijks werk zien ze meestal alleen een operator achter een machine die op knoppen drukt en op displays kijkt. Maar wat gebeurt er nu eigenlijk precies en waar moet die operator op letten om een product met de gewenste nauwkeurigheid en snelheid te kunnen maken? En welke eigenschappen heeft hij of zij nodig om een goede technisch professional te kunnen zijn?”
Positieve reacties
Voor de deelneemsters is het evenement ook altijd een uitgelezen kans om te netwerken, aldus Elise Wagelaar: “Het zijn allemaal vakgenoten onder elkaar, die het leuk vinden om elkaar op een andere en informele manier te leren kennen en van elkaar te leren. Ook deze keer waren de reacties heel positief; leerzaam, gezellig, interessant en trots op het de ‘zelfgefreeste’ hoge hak! “Ik heb echt het idee dat ik iets heb gemaakt!”, aldus Marjon Leerentveld van Randstad Techniek.