Tech Demoweek opent deuren
Tijdens de 16de editie van de Tech Demoweek kunnen geïnteresseerden de meest innovatieve bedrijven in de regio Ede-Veenendaal bezoeken. Zeven toonaangevende bedrijven openen 14-17 maart tussen 10.00 en 17.00 uur hun deuren om de bezoekers te verrassen met een gevarieerd programma.
De bedrijven in Ede-Veenendaal laten bezoekers graag kennismaken met hun hoogwaardige oplossingen op 14, 15, 16 en 17 maart.
Het betreft de bedrijven Bendertechniek, Cellro | CNC Automation, DMG Mori, Dormer Pramet, Dymato, Heidenhain en Mitutoyo. Samen brengen zij een wereld vol met nieuwe technologieën en producten. Binnen deze bedrijven is heel veel technische knowhow aanwezig, die zij graag met de bezoekers willen delen.
Slimmer produceren
Zodra er binnen productieomgevingen ‘iets’ wordt geautomatiseerd, wordt er al snel gesproken over Smart Industry of Industrie 4.0. Een mooie term, maar wat betekent het eigenlijk? In eenvoudig Nederlands draait het om niets meer dan slimmer produceren en het verkrijgen van meer inzicht. Inzicht geeft uiteindelijk uitzicht op groei. Daar zetten de deelnemers van de Tech Demoweek dit jaar op in. De bedrijven in Ede-Veenendaal laten bezoekers graag kennismaken met hun hoogwaardige oplossingen op 14, 15, 16 en 17 maart.
Techniek opent deuren
Het motto van de deelnemende bedrijven: “verleg uw horizon en bepaal waar u als productiebedrijf naartoe wilt. Wat zijn uw dromen, wat zijn uw ambities? Het gaat hierbij vooral om het optimaliseren van het productieproces, met als doel de pijnpunten in het proces boven water te krijgen. Alleen dan krijgt u volledig inzicht in uw productie. Door de sterk veranderende marktsituatie en continue veranderingen, zullen pijnpunten continu de kop opsteken. Vandaar dat in het verbeteringsproces de belangrijkste bottlenecks continu gemonitord en bijgestuurd moeten worden.” Dit is precies wat de deelnemers van de Tech Demoweek voor ogen hebben. Hier houden zij zich dagelijks mee bezig. Allereerst brengen zij in kaart wat de huidige situatie is. Vervolgens pakken ze met een gedetailleerd implementatieplan alle onderdelen van het productieproces aan. Tot slot helpen ze organisaties bij een effectieve inrichting van hun productieomgeving.
Om te kunnen overleven is automatisering hét sleutelwoord. Automatiseren van productieprocessen vormt namelijk een belangrijk onderdeel als het aankomt op slimmer produceren. Uiteraard moet ook het machinepark op orde zijn. En om de kwaliteit te waarborgen zijn precisiemetingen cruciaal. Steeds meer productiebedrijven realiseren zich dat ze op termijn met machines en mensen niet langer het verschil gaan maken. Het is niet voor niets dat robotisering zo’n snelle opmars maakt.
Vergroot de productiecapaciteit en het resultaat
Kortere doorlooptijden betekent sneller leveren. De maakindustrie staat voor een uitdaging, namelijk meer denken in tijd, minder in efficiëntie. In de praktijk blijkt de meeste tijd verloren te gaan bij het wachten tussen verschillende bewerkingen op andere machines of werkplekken. Deze wachttijden zijn bepalend voor de doorlooptijd van een product. Een betrouwbaar productieproces is belangrijker dan een snel proces.
Indien een productie-omgeving optimaal is ingericht, zijn de tussentijden geminimaliseerd en kan een product of productserie met een korte doorlooptijd foutloos door de productie worden geloodst. Om dit te realiseren is echter een gedetailleerde productieplanning nodig, gebaseerd op de daadwerkelijke capaciteit van de beschikbare mensen en machines. Vanuit ERP wordt de planning gevoed met routing, voorcalculatietijden en levertijden. Daarna kan de productieplanning-software haar werk optimaal en automatisch uitvoeren. Het werk van een planner wordt weer leuk: geen eindeloos planningsoverleg meer, maar concrete geautomatiseerde bijsturing van het proces om te zorgen voor een optimale leverbetrouwbaarheid. Alle data van de machines, operators en productieorders moeten ‘realtime’ teruggekoppeld worden aan de planning. Hierdoor wordt een exact inzicht in de productie 100% gewaarborgd.
Medewerkers in de maakindustrie, zoals CEO’s, productiemanagers, werkvoorbereiders of machineoperators mogen de Tech Demoweek zeker niet missen. Via de website zijn gratis tickets te bestellen.