Technology Update over cobots en robots in maakindustrie
In een Technology Update van het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst kunnen belangstellenden zich donderdag 14 december vanaf 15 uur op de Brainport Industries Campus in Eindhoven laten informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotisering in de maakindustrie, de logistiek en agrifood.
Ook in sectoren zoals de logistiek en agrifood wordt geëxperimenteerd en geïnnoveerd met robots. Is de kennis die in deze sectoren is opgedaan ook in te zetten in de maakindustrie?
Met de toenemende vraag naar high mix, low volume, high complexity producten in de maakindustrie groeit ook de behoefte aan de flexibele inzet van productiemiddelen, zoals robots en cobots.
Toepasbare kennis uit andere sectoren
Ondersteuning door cobots bij de assemblage van een diversiteit aan producten en bin picking van verschillende soorten items zijn voorbeelden van ontwikkelingen in de maakindustrie. Maar ook in andere sectoren, zoals de logistiek en agrifood, wordt geëxperimenteerd en geïnnoveerd met robots. Is de kennis die in deze sectoren is opgedaan ook in te zetten in de maakindustrie? En op welke use cases in de maakindustrie is deze kennis toepasbaar?
Dat zijn vragen die aan de orde komen in de Technology Update op 14 december. Samen met de deelnemers gaan de sprekers op zoek naar cross-overs vanuit die sectoren. Heico Sandee, oprichter van Smart Robotics, licht toe welke oplossingen hij ziet in robot handling bij het omgaan met flexibele logistieke operaties, zoals order picking, stacking en destacking van miljoenen verschillende items.
Jordy Senden, Medewerker Kennisvalorisatie en promovendus bij de Technische Universiteit Eindhoven, legt uit hoe het modelleren van voorkennis kan bijdragen aan het robuust afhandelen van robot-taken in een omgeving met variatie.
Randy Kerstjens van Fontys Engineering en oprichter van Concept Robotics, gaat in op ontwikkelingen ten aanzien van robots in de maakindustrie en hoe daar vanuit toegepast onderzoek vanuit Fontys een bijdrage aan wordt geleverd.
Na afloop van het plenaire programma kan men diverse demonstraties bijwonen van robot/cobot opstellingen op de campus. De middag wordt afgesloten met drinks & bites, waarbij er ruim gelegenheid is om te netwerken.
Agenda
14:45 uur: Inloop en registratie
15:00 uur: Opening door Frits Hoeve, Innovation Manager Brainport Industries
15:10 uur: Flexibele handling robots in logistiek – Heico Sandee, Smart Robotics
15:40 uur: Wereld Modellen voor robots die moeten omgaan met variatie – Jordy Senden, TU/e
16:10 uur: Robots in de maakindustrie en de bijdrage van toegepast onderzoek – Randy Kerstjens, Fontys Engineering
16:30 uur: Demonstratie diverse robot/cobot opstellingen op BIC
17:15 uur: Afsluiting sessie en netwerkborrel
18:00 uur: Einde
Aanmelden voor deelname aan deze sessie kan hier. Men ontvangt dan voorafgaand aan het event een e-mail met praktische informatie.