“Verspaners moeten functionaliteiten in CAM-software beter leren benutten”
CAD/CAM-systemen zijn de laatste jaren steeds belangrijker geworden in de maakindustrie. Dit is deels te verklaren door de toenemende complexiteit van werkstukken en bewerkingsmachines, maar ook door kleiner wordende seriegroottes. Hierdoor neemt de vraag naar flexibiliteit en dus korte programmeertijden toe.
Door toenemende complexiteit van werkstukken en bewerkingsmachines is CAM-software onmisbaar geworden.
Hoewel het gebruik van CAM-systemen een vlucht heeft genomen, worden de uitgebreide functionaliteiten binnen deze oplossingen nog lang niet volledig benut. Dat blijkt uit een rondetafelgesprek met Dolf Broekaart van Open Mind en Michael van de Velde en Emiel Zeelenberg van ATS edgeIT.
In de eeuwige zoektocht naar een hogere efficiëntie en betere prestatie-eigenschappen, wordt de industrie steeds veeleisender als het om eindproducten gaat. Dit resulteert in werkstukken met complexe vormen en strenge toleranties die alleen nog met high-end bewerkingsmachines geproduceerd kunnen worden.
Draaifrezen, vijfassig frezen en multitasking; metaalbewerkers ontkomen er niet meer aan om te kunnen voldoen aan de toenemende eisen. Daarmee wordt het programmeren aan de machine in de meeste gevallen te ingewikkeld en inefficiënt. Een CAM-software is dan de enige oplossing.
Lees hieronder het hele artikel in onze online editie van VerspaningsNieuws.
Indien u in de toekomst ook de print-editie van VerspaningsNieuws wilt ontvangen, kunt u zich aanmelden voor een gratis abonnement. De volgende editie van VerspaningsNieuws verschijnt op 07 juni 2022 en zal grotendeels in het teken staan van de voorbeschouwing op de METAV en de TechniShow/ESEF.