Workshop over inzet AGV’s en mobiele robots
In haar gloednieuwe pand in Enschede organiseert Fraunhofer Innovation Platform for Advanced Manufacturing at the University of Twente (FIP-AM@UT) op 13 april samen met Novel-T de workshop ‘Integratie van AGV’s en mobiele robots in de maakindustrie’. De workshop biedt de deelnemers handvatten om de eerste stappen te zetten voor het automatiseren van logistieke bewegingen in hun eigen productieomgeving.
Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van de productiefaciliteiten zonder toenemende belasting voor het personeel.
Integratie van AGV’s (automatisch geleide voertuigen) en mobiele robots leidt tot betere benutting van de productiefaciliteiten zonder toenemende belasting voor het personeel. Maar hoe pas je dit toe binnen bestaande processen? Welke systemen sluit je hierop aan? Tegen welke obstakels loop je aan? En belangrijker, hoe los je dit op? De workshop ‘Integratie van AGV’s en mobiele robots in de maakindustrie’ gaat aan de slag met de eerste stappen voor je bedrijf.
De workshopochtend zal beginnen met een sessie van Cor van Vilsteren, CEO van MCM in Marknesse, waarin hij vertelt over zijn ervaring met de toepassing van AGV’s en mobiele robots binnen hun processen. Daarna zal Martijn Jansen van AMRobotics kort iets vertellen over de toepassing van de hardware en Jur Mourits van Twin-Tech Engineering zal ingaan op de toepassing van de software hiervoor. Research Engineer van het FIP-AM@UT Joris Spikker leidt vervolgens het praktische workshopgedeelte in, waarin de deelnemers in een ronde-tafel-setting onder leiding van een expert op gestructureerde wijze de eerste stappen voor implementatie in hun eigen omgeving gaan inventariseren.
De workshop duurt van 9 uur tot 13 uur en is gericht op (Lead) engineers, productie- en operations managers en (technisch) directeuren, en zal volledig in het Nederlands worden gehouden. “Aan het eind van de workshop heb je scherp welke kansen AGV’s en mobiele robots bieden voor je processen, wat mogelijke knelpunten zijn en heb je concrete handvatten om de eerste stappen te zetten”, belooft FIP-AM@UT.
Aanmelden kan hier.